Прес-центр17 грудня 2021, 15:12

В Старобільському районі компенсують 92,3 млн грн для 98 внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

16 грудня 2021 року під головуванням заступниці голови Старобільської райдержадміністрації Світлани Загоровської відбулося засідання комісії з розгляду заяв на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей.

 

Комісією було розглянуто 2 питання. По першому питанню про призначення грошової компенсації  відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (далі - Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 18.04.2018 року № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» було розглянуто дві заяви. По другому питанню про перегляд розміру раніше призначеної грошової компенсації у зв’язку зі змінами, які відбулися у сім’ях одержувачів грошової компенсації розглянуто 4 заяви.

 

Після розгляду заяв та відповідних документів, по першому питанню комісією було прийнято одно рішення про призначення та одне рішення про відмову у призначені грошової компенсації.  

 

По другому питанню було прийнято рішення про проведення перерахунку раніше призначених грошових компенсацій чотирьом учасникам бойових дій – учасникам антитерористичної операції з числа внутрішньо переміщених осіб.

 

Також членам комісії було озвучено, що по Старобільському району  загальна кількість внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та відповідно до яких прийнято рішення про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилих приміщень становить 98, підлягає компенсації 92,3 млн грн, в тому числі в розрізі громад:

 

1. Старобільський р-н (Біловодськ) – 11,8 млн грн (12 осіб)

2. Старобільський р-н (Марківка) – 6,9 млн грн (7 осіб)

3. Старобільський р-н (Мілове) – 13,1 млн грн (13 осіб)

4. Старобільський р-н (Новопсков) – 9,1 млн грн (10 осіб)

5. Старобільський р-н (Старобільськ) – 51,4 млн грн (56 осіб)

 

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського, в Державному бюджеті на 2022 рік передбачено видатки на виплату в повному обсязі грошової компенсації на придбання житла учасникам бойових дій – учасникам антитерористичної операції з числа внутрішньо переміщених осіб.