Прес-центр8 жовтня 2021, 09:10

В рамках програми «Велике будівництво» на Луганщині реалізуються 17 соціальних проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту

6 жовтня 2021 року голова Старобільської райдержадміністрації Віталій Кононов взяв участь в апаратній нараді у режимі відеозв’язку, яку провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

 

На нараді розглянули питання про підготовку та проведення обласних заходів з відзначення Дня захисників і захисниць України та Дня Українського козацтва. Проведення комплексу обласних меморіальних, урочистих та святкових заходів заплановано на 14 жовтня у Сєвєродонецьку. Головною подією стане військовий парад та виставка військової техніки. Крім того, з метою гідного відзначення державного свята в адміністративних центрах громад області заплановано проведення низки урочистих культурно-мистецьких, освітніх, меморіальних, виставкових, презентаційних заходів. ГО «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО» та її осередками проводиться підготовка автопробігу до смт Марківки.

 

Також, було розглянуто питання про стан реалізації проєктів на об’єктах соціальної інфраструктури в рамках ініціативи Президента України – національна програма «Велике будівництво» у 2021 році. В рамках цієї програми на Луганщині реалізуються 17 соціальних проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту. Це 10 шкіл, три дитячих садочки, чотири спортивних об’єкти. На реалізацію проєктів передбачено 182,4 млн гривень (це кошти ДФРР та місцевих бюджетів). З них профінансовано 136,4 млн гривень, готовність складає 94 % від запланованого на рік обсягу. До програми «Велике будівництво» включено ремонт 3 шкіл Старобільського району - Біловодської, Новопсковська та Марківської громад.

 

Третім розглянули питання налагодження роботи з населенням з питань впровадження проєкту «пересувних відділень зв’язку» в сільській місцевості. На теперішній час, найбільше вдалося охопити послугами поштового зв’язку за допомогою пересувних відділень у Новопсковській, Старобільській, Чмирівській, Білолуцькій, Шульгинській громадах. Злагоджена робота у цьому напрямку проводиться старостами у селах Вишневе, Шпотине (Чмирівська громада); Павленкове (Білолуцька громада); Писарівка, Ганусівка, Пантюхине (Новопсковська громада); Малохатка, Федчине (Шульгинська громада), Новоборове, Світле, Курячівка (Старобільська громада). Під час наради було зазначено, що для більш злагодженої роботи жителям сільської місцевості необхідно впорядкувати поштові скриньки та адресні таблички.