Прес-центр29 квітня 2020, 10:04

Увага! Верифікація державних виплат!

3 грудня 2019 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про верифікацію та моніторинг державних виплат». Постановою КМУ від 03.03.2020р. № 205 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо здійснення верифікації та моніторингу державних виплат» приведено у відповідність до Закону постанову КМУ від 18.02.2016 року     № 136 «Про затвердження Порядку здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат».

         Таким чином, верифікація державних виплат у дії. За результатами проведення верифікації за допомогою Інформаційно-аналітичної платформи електронної верифікації та моніторингу Управління отримує низку рекомендацій, а саме:

  1. на проведення додаткової перевірки інформації, що містить невідповідності;
  2. на усунення невідповідностей даних у автоматизованих системах;
  3. на припинення виплати соціальних допомог, пільг, субсидій на підставі виявлених невідповідностей та недостовірних даних.

В чому це полягає і що до цього призводить?

А все тому, що Ви Шановні отримувачі соціальних виплат, наші клієнти, своєчасно не повідомляєте про зміни, які відбуваються у Ваших персональних даних (зміна прізвища, взяття шлюбу, зміна паспорту, та інше). Наприклад: Ваша дитина, на яку Ви отримуєте виплату, досягла віку отримання паспорту (14 років), Ви його отримали і про це не повідомили в період отримання Вами допомоги.  Персональні дані Вашої дитини внесені до нашої інформаційно-аналітичної системи автоматично стають не дійсними. Ваші дії після отримання нового документу повинні бути такими:

  1. Отримати паспорт (ай-ді карту) у Районному відділі Міграційної служби України;
  2. Звернутися до відділу обслуговування клієнтів Старобільської податкової інспекції та внести зміни до ідентифікаційного коду (отримати нову довідку про присвоєння ідентифікаційного коду);
  3. Надати копії нових паспорту і коду до управління соціального захисту населення в найкоротший термін. Адреса для поштового листування, 92703, м. Старобільськ, вул. Центральна, 36, електронна адреса управління: uszn934@ukr.net

У всіх випадках зміни будь-яких Ваших персональних даних своєчасно повідомляйте Управління і Ваші виплати Ви будете отримувати своєчасно.

Додатково повідомляємо, що одержувачі житлових субсидій відповідно до Порядку надання житлових субсидій (пункт 90) протягом 30 календарних днів зобов’язані повідомляти:

  • Про зміну складу зареєстрованих у домогосподарстві (до цього відноситься і реєстрація місця проживання новонародженої дитини);
  • Зміни соціального статусу членів домогосподарства (одруження, розлучення, смерть, досягнення пенсійного віку тощо);
  • Зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, зміни виконавця комунальних послуг, створення об’єднання (наприклад відключення від газопостачання, електропостачання, припинення послуги на утримання житлового будинку)
  • Здійснення купівлі майна, (будь-що) або придбання у інший законний спосіб (дарування, спадщина) квартири, транспортного засобу, будівельні матеріали, оплата послуг на суму що перевищує 50 тис. грн.. (будь хто з членів домогосподарства)
  • Набуття власності на транспортний засіб (крім причепа і мопеда (50см.куб.)) з дати випуску якого минуло менше 5 років.

По вищезазначеним випадкам також здійснюється моніторинг, надання субсидії припиняється, зайво сплачені кошти підлягають поверненню до державного бюджету.

Будьте уважними, відповідально ставтеся до отримання Вами державних виплат.

Телефон для отримання консультації: (06461)2-19-80,

                                                                   

мобільний 050-989-58-31