Прес-центр3 лютого 2021, 16:02

Усунення наслідків реконструкції колектора

На території м. Старобільськ тривають роботи з реалізації проекту «Реконструкція самопливного каналізаційного колектору L = 2700 м по вулицям Південна, Луганська, Мала Садова, Коцюбинського, Садова, Буткова, Зарічна до КНС № 1 в м. Старобільськ Луганської області». Як відомо, ремонт на подібних спорудах супроводжується земляними роботами, внаслідок чого порушуються проїжджа та пішохідна частини вуличного простору. На адресу Старобільської райдержадміністрації та до засобів масової інформації надходять скарги та повідомлення громадян, які акцентують увагу на неможливості автомобільного та пішохідного руху вулицями, вздовж яких проходить колектор.

Підрядник ТОВ «ВІРТУМ СТРОЙ» запевняє, що при настанні сприятливих погодних умов та підсиханні ґрунтів буде проведене грейдування з використанням підручних будівельних матеріалів. Але довгострокових наслідків у вигляді прийнятного стану дорожнього та тротуарного покриття подібні заходи не несуть.

Старобільська райдержадміністрація листом від 02.02.2021р. № 01-26/298 звернулась до Департаменту житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, як замовника будівництва, з пропозицією розробити проект по відновленню пошкодженого в результаті реконструкції колектора дорожнього покриття. Джерелами фінансування можуть бути обласний бюджет та позабюджетні кошти.