Прес-центр18 березня 2021, 11:03

Уряд розподілив субвенцію з держбюджету на реалізацію проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України у 2021 році

Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. №1068», якою розподілив субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України у 2021 році на загальну суму 1347,1 млн грн, а саме: спецфонд 1200,0 млн грн та загальний фонд 147,1 млн грн.

«Це важлива постанова, яка надасть місцевим органам більше можливостей для реалізації проектів, спрямованих на відновлення їхньої інфраструктури», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Розподіл коштів дасть можливість реалізувати 233 проекти, які спрямовані на вирішення потреб внутрішньо-переміщених осіб та передбачають відновлення об’єктів медичної, освітньої, культурної та спортивної інфраструктури регіонів, які прямо чи опосередковано зазнали негативного впливу від конфлікту на Сході України. Зокрема, проекти будуть реалізовані у 2021-2022 роках у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Херсонській, Одеській та Полтавській областях.

Нагадаємо, 9 грудня 2020 року укладена нова Фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком, якою затверджено наміри залучення кредитних ресурсів у розмірі 340 млн євро на реалізацію проектів, спрямованих на відновлення та модернізацію інфраструктури для подолання наслідків військових дій на Сході України та вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб.

За інформацією Урядового порталу