Прес-центр15 лютого 2019, 14:02

Урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні, 15 лютого в актовій залі районного Будинку культури імені Тараса Шевченка відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. Перед урочистими заходами делегація воїнів-інтернаціоналістів та близьких відвідали могили старобільчан, які загинули в Афганістані, поклали квіти, вшанували світлу пам’ять «афганців» та згадали про їх життєвий шлях.
На святковому концерті присутніх ветеранів привітали з побажаннями міцного здоров’я та миру голова райдержадміністрації Анатолій Гаркавий, голова районної ради Микола Кулачка та в.о військового комісару Старобільсько-Новопсковського об’єднаного районного військкомату Руслан Сіка.
Пам’ять воїнів-афганців та українців, які не повернулися з Афганістану, та тих, хто віддав життя за українське сьогодення, присутні вшанували хвилиною мовчання.
З нагоди 30-ї річниці Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів керівництво району вручили учасникам бойових дій пам’ятні медалі та грамоти Української Спілки ветеранів Афганістану та Луганської обласної організація союзу воїнів – інтернаціоналістів.
По завершенню урочистої частини усі присутні взяли участь у почесній ході до міського парку культури та відпочинку, де відбулося покладання квітів до Пам’ятного знаку воїнам, загиблим в Афганістані на Меморіалі Слави. По закінченню заходу, ветерани та гості мали нагоду сфотографуватись на пам’ять та поспілкуватись в клубі «Ветеран».