Прес-центр23 серпня 2022, 01:08

Українська школа і для внутрішньо переміщених дітей, і для тих, хто виїхав за кордон, і тих, хто лишився на окупованій території

Звертаємося до батьків у всіх засобах масової інформації щодо можливості навчання  і для внутрішньо переміщених дітей, і для тих, хто виїхав за кордон, і тих, хто лишився на окупованій території.

Наразі ми готові розпочати навчальний процес за українськими програмами в різних громадах Старобільського району. Батьки можуть самостійно вирішити у закладі освіти якої територіальної громади буде вчитися їх дитина, адже всі наші школи у період дії воєнного стану будуть навчати або за дистанційною, або за індивідуальною формами навчання.

Для налагодження зв’язку з вибраним закладом загальної середньої освіти та з’ясування питань, що виникають, створено гугл-форми, що наведені нижче або надані електронні адреси. Треба обрати одну з форм і заповнити. На кожну дитину форма заповнюється окремо.

Для загальних питань можна надіслати повідомлення до відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Старобільської районної військової адміністрації на електронну адресу: osvita.stb@gmail.com

 

Старобільська міська рада:
Тимчасова окупація території громади російськими агресорами, на жаль, крім іншого, лишила наших дітей можливості займатися у своїх школах за українською програмою, з українськими підручниками.
Окупаційна "влада" намагається розпочати з нового навчального року навчання в українських школах вже за російськими програмами.
Чимало батьків дітей, які розуміють важливість отримання їхньою дитиною саме української освіти, звертаються до мене як керівника громади з питанням: що буде з навчальним процесом, як навчатися далі?
Хочу відразу заспокоїти: ми відпрацьовуємо дане питання і не залишимо наших дітей.
Наразі ми готові розпочати навчальний процес за українськими програмами. Для налагодження зв’язку та з’ясування питань, що виникають, створено гугл-форму, що наведена нижче. Її треба заповнити. Зібрана інформація дозволить організувати процес.
https://docs.google.com/.../14c85XXf3LmHc3HVt.../viewform...

 

Білолуцька селищна рада:

Білолуцький ліцей  відновлює навчання з вересня 2022 року в дистанційному форматі.
Для відновлення навчання, будь ласка, заповніть форму за посиланням:  https://docs.google.com/forms/d/1sWBitTVqOqmRoj0Y94BOGRFEW-39-qChCRGzMfgKYaY/edit
❗️ Всі учні ліцею можуть продовжити навчання, незалежно від того, в якій формі та в якому закладі вони навчалися з 24 лютого 2022 року та де знаходяться зараз.
❗️ Діти можуть відвідувати школу на тимчасово окупованій території заради своєї безпеки та паралельно вчитися в ліцеї.
❗️ Діти, які вчилися раніше в інших закладах освіти, також можуть навчатися в Білолуцькому ліцеї .
✏️Якщо у вас виникли питання щодо навчання в Білолуцькому ліцеї ", ви можете звернутися за електронною адресою bilolusk22@gmail.com та отримати відповідь.

 

Новопсковська селищна рада:
Запускаємо дистанційну школу
Це Новопсковський газопроводський ліцей Новопсковської селищної ради Луганської області. Його керівник виїхав з перших днів окупації. Переводимо в цей заклад всіх наших вчителів, які зараз на підконтрольній Україні території. Зараз проводимо всі організаційні процедури.
Як подати заявку?
Написати заяву на ім’я директора Новопсковського газопроводського ліцею (за зразком). Сфоторафувати заяву.
Додати до заяви: фото свідоцтва про народження учня та фото табеля (якщо він є у вас на руках).
Надіслати ці фото з 22 серпня 2022 року до 29 серпня 2022 року включно відділу освіти Новопсковської селищної ради
на електронну пошту osvitaotgnp22@gmail.com
Дистанційне навчання розпочнеться з 1 вересня 2022 року в індивідуальному форматі: вчителі надсилатимуть кожному учню завдання, консультуватимуть в зручному для дитини форматі і у зручний час. Це буде не при всьому класі, а віч-на-віч. Робимо так для того, щоб убезпечити родини з такими школярами від окупаційної влади.
Маєте питання?
Дзвоніть/пишіть Ользі Акименко, начальнику відділу освіти Новопсковської селищної ради, за номером телефоном: 099 703 74 17 (Viber, WhatsApp, Telegram)

 

Чмирівська сільська рада:
Дистанційне навчання у 2022-2023 навчальному році
Форма для бажаючих отримувати освіту у закладах загальної середньої освіти Чмирівської територіальної громади за українськими програмами та навчальними планами

 

Біловодська селищна рада:

Реєстраційна форма, створена для батьків, які бажають щоб їхні діти навчалися у Біловодському ліцеї "Лідер" у 2022-2023 навчальному році за українськими програмами та навчальними планами.

https://forms.gle/PnP7Ho23Q3cXXh5h6

 

Міловська селищна рада:

Дистанційне навчання у 2022-2023 навчальному році

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc84RLGXGa4Zl2o-we-KFyx28VoITLvD8-PNGuoBE9rMldyrw/viewform?usp=sf_link