Прес-центр6 квітня 2023, 23:04

Удосконалювали навички з цивільного захисту населення

4 квітня 2023 року згідно з Планом комплектування Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області з навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією та здійсненням заходів цивільного захисту, на 2023 рік, та за погодженням з Директором Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації, у м. Дніпрі були проведені заняття з функціонального навчання з керівниками структурних підрозділів (посадовими особами) з питань цивільного захисту районних військових адміністрацій та військових адміністрацій населених пунктів Луганської області.
На даному заході вдосконалювались професійні навички з основних завдань цивільного захисту, а саме запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, реагування на НС, захист населення та територій, підготовка органів та сил ЦЗ, координація та контроль за діяльністю військових адміністрацій.
Мета цих проведених заходів єдина - своєчасна та якісна організація роботи місцевих військових адміністрацій для забезпечення життєдіяльності населення на деокупованих територіях, у взаємодії з іншими правоохоронними органами та громадськими організаціями. У першу чергу забезпечення гуманітарного розмінування територій та налагодження роботи об’єктів критичної інфраструктури.
Крім того розглядалися важливі питання про навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях згідно діючого законодавства, такі як Кодекс цивільного захисту