Прес-центр13 грудня 2018, 13:12

У Старобільську молодика засуджено за зухвале телефонне шахрайство

Старобільською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 21-річного ув’язненого громадянина України, який обвинувачувався у шахрайстві, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2018 року, громадянин, який перебував у ДУ «Старобільський слідчий ізолятор», використовуючи мобільний телефон зателефонував на випадково обраний ним номер та представившись співробітником поліції, повідомив, що брата вказаного абонента затримано за зберігання наркотичних речовин, та запропонував вирішити питання щодо уникнення ним кримінальної відповідальності шляхом переводу грошових коштів у сумі 400 грн. на рахунок абонентського номеру. В результаті шахрайських дій потерпілий через термінал самообслуговування «ПриватБанк» перевів на  вказаний номер грошові кошти.

Зловмисник на цьому не зупинився та наступного дня знову зателефонував на випадково обраний ним номер, представившись оператором «Київстар», повідомив абоненту, що той став переможцем акції,  згідно якої він отримує 3000 гривень на рахунок та рік безлімітних дзвінків, та що для отримання виграшу необхідно внести суму 300 гривень шляхом переводу грошових коштів на рахунок абонентського номеру. В результаті його шахрайських дій потерпілий через термінал самообслуговування «ПриватБанк» перевів на зазначений ним номер вказану суму.

Вироком Старобільського районного суду обвинуваченого визнано винним у скоєнні злочину та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з іспитовим строком в 1 рік 6 місяців.

 

Старобільська місцева прокуратура