Прес-центр2 листопада 2018, 09:11

У День 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки Луганщина і Львівщина домовились продовжувати змінювати країну разом

Делегація Луганської області на чолі із виконуючим обов’язки голови облдержадміністрації Сергієм Фільом зустрілась із головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним та співорганізаторами проекту «Змінимо країну разом», який вже більше року єднає Луганщину та Львівщину.

Власне, темою для розмови стали підсумки реалізації проекту у поточному році та можливості розширення співпраці у цих напрямах.

Очільники областей домовились провести публічні презентації першого туру конкурсних обмінів: напередодні Дня місцевого самоврядування, у грудні – на Луганщині, у січні – на Львівщині.

«Символічно, що у день 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки ми говоримо про Схід і Захід. Такі проекти зшивають Україну, тому усі вони будуть підтримані та профінансовані», – запевнив присутніх Сергій Філь.

Разом з тим, були визначені нові напрями співробітництва: включення школярів з Луганщини до міжнародних проектів, які реалізуються під патронатом «Єврорегіону Карпати – Україна», запровадження студентських обмінів між вишами Луганської та Львівської областей, започаткування телеканалом «Перший Західний» проекту «Новини зі Сходу», розширення проекту обмінів на Закарпаття та Івано-Франківщину.

«Одна з нових ініціатив – проведення гуманітарного розмінування територій, прилеглих до селища Побєда у Новоайдарському районі. На проведення заходів ми виділяємо 200 тисяч гривень з обласного бюджету. Інша – увічнення пам’яті загиблих героїв. Адже, тільки у Станично-Луганському районі загинули 67 наших земляків. Перший пам’ятний хрест, Тарасу Дорошу, вже встановлений. Він є точною копією хрестів, які возведенні українським Героям у Львові на Личаківському кладовищі. Плануємо встановити ще сім таких – на Луганщині та 13 – на Львівщині», – поділився планами голова Львівської обласної ради.

«Ми бачимо ефект і будемо фінансувати проект й надалі», – підсумував він.

У свою чергу, Сергій Філь висловив переконання, що у наступному році проект «Змінимо країну разом!» не тільки буде продовжений, а й отримає новий темп розвитку.