Прес-центр9 жовтня 2017, 16:10

Творчий звіт Старобільчан

07 жовтня Старобільщина звітувала на обласному огляді-конкурсі майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина - світанок України».

Глядачів та обласне журі очікувало багато сюпризів. На центральній площі міста відбулось справжнє свято «Гарбузові забави»,  де можно було побачити різноманітні вироби з гарбуза, скуштувати смачних кулінарних смаколиків з гарбуза, послухати запальні пісні та сфотографуватися на згадку. 

Біля районного Будинку культури гостей зустрічав народний духовий оркестр.

У фойє РБК розташувалась  виставка майстрів декоративно-ужиткового  мистецтва Старобільщини, на якій були представлені роботи більш 150 майстрів народної творчості, серед них – почесні майстри зі званням народний художник Луганщини - В. В. Вдовиченко, «Народний майстер Луганщини» - М. В. Моїсеєнко,  Є. І Главацька, О. О. Флят.

На виставці членів журі вразило представлене різноманіття напрямків декоративно-ужиткового мистецтва: гончарство, кування, вишивка хрестом, стрічками, бісером, гладдю, аплікації орігамі, різьба по дереву,  лозоплетіння, бісероплетіння, в'язання, живопис, художнє фото, художній розпис по дереву, вітражі, ляльки-мотанки, філуменія і багато іншого. Особливо була відзначена вишуканість і інтелігентність виставки, цікаве експозиційне рішення представлених робіт.

У  звітному концерті брали участь кращі творчі колективи та солісти   Старобільського району. Завдяки зусиллям режисерсько-постановочної групи, музичного, світлового, технічного оформлення та керівникам колективів  - захід пройшов на високому рівні, і було гідно оцінено висококваліфікованим журі.

Під час обговорення творчого звіту, членами журі було висловлено спільну думку про високий художній рівень концерту, підготовки та оформлення виставки, організаційних і технічних моментах, дотримання культури сцени, режисерських ходів, подачі і звукоряду. Відзначено високий виконавський рівень усіх учасників заходу.

Протягом усього концерту творчі номери ілюструвались на мультимедійному екрані.

Працівники Будинку культури і учасники художньої самодіяльності звітного концерту щиро вдячні глядачам, які підтримували нас, вітали кожен номер гучними оплесками.