Прес-центр27 червня 2017, 14:06

Старобільчани підкорили п'єдестал чемпіонату України з гирьового спорту

    23-25 червня в місті Токмак Запорізької області проходив чемпіонат України з гирьового спорту серед юніорів, юніорок, чоловіків, жінок.

    У змаганнях взяли участь представники 16-ти областей України, всього понад 120 осіб.

    Луганщину представляли студенти Старобільського технікуму ЛНАУ: Григоренко Ірина - МСМК, Лук'янцева Марія - МС, Касяненко Олександр - КМС, Корж Станіслав - I розряд.

    Особливість цього чемпіонату полягала в тому, що на ньому переможці в кожній ваговій категорії і номінації отримували право представляти Україну на чемпіонаті Світу, який буде проходити 10-12 жовтня в місті Афіни (Греція).

 

    Напружена боротьба розгорнулася з першим стартом. Першими виступали представники прекрасної половину людства - наші дівчата, які з честю підтвердили звання найсильніших, завоювавши перші місця, як серед юніорок так і серед дорослих.

    Григоренко І. і Лук'янцева М. стали чемпіонами в своїх вагових категоріях. Особливо важко далася перемога Лук'янцевій Марії, так як в її ваговій категорії брала участь багаторазова чемпіонка світу Черепаха Вікторія. Боротьба тривала всі 10 хвилин і тільки на останніх секундах Марія вирвала перемогу.

    Успіх наших дівчат підтримали Касяненко О. і Корж С. в категорії 80 кг, де виступав Касяненко зібралося 10 найсильніших спортсменів України. Олександр програваючи після першої вправи 15 підйомів лідеру, в другій вправі не тільки зумів відіграти ці 15 підйомів, а й показавши свій кращий результат у ривку, став чемпіоном як серед юніорів так і серед чоловіків. Трохи гірше виступив Корж Станіслав. Для нього змагання такого рівня були першими в його спортивній біографії і тому хвилювання не дало можливості показати свої найкращі результати як в ривку так і в поштовху, і в результаті Станіслав став бронзовим призером у двоборстві серед юніорів і посів шосте місце серед чоловіків. Цілком гідний результат для першого старту в змаганнях такого рівня.

    Ці змагання стали своєрідним підбиттям підсумків змагального сезону, а попереду чекає напружена підготовка до чемпіонату Світу, на якому сподіваємося наші спортсмени зможуть гідно представити Україну на змаганнях такого рівня.