Прес-центр5 червня 2019, 12:06

Спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 01 лютого 2019 року раніше судимий за корисливі злочини 35-річний мешканець смт. Станиця-Луганська за телефонною домовленістю з невідомою особою (відносно якої виділено окреме провадження) приїхав до м.Старобільськ з метою скоєння шахрайських дій відносно громадян. В подальшому, невідома особа, використовуючи мобільний телефон, зателефонувала мешканці м.Старобільськ, повідомила завідомо неправдиві відомості про те, що її син потрапив у ДТП, в результаті якого постраждала дівчинка. Для вирішення питання про не притягнення до кримінальної відповідальності її сина необхідно терміново передати грошові кошти в сумі 15500 грн вигаданому працівнику поліції (злочинцю), котрий перебував уже в м.Старобільськ. Далі вказаний злочинець приїхав до будинку, в якому мешкає потерпіла, де остання передала йому грошові кошти у сумі 15500 грн., після чого злочинець з місця скоєння злочину зник та викраденим розпорядився на власний розсуд, заподіявши потерпілій матеріальну шкоду на вказану суму.

 

Довідково: Санкція частини 2 статі 190 КК України передбачає покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

                                                    Старобільська місцева прокуратура