Прес-центр23 серпня 2022, 12:08

Сподіваюсь, наступного року ми будемо піднімати Державний Прапор в Українському Луганську! – Сергій Гайдай

За традицією, яка склалася з 2015 року, найголовніші державні свята - День Державного Прапора та День Незалежності - львів’яни та луганчани відзначають разом. Але цьогоріч урочистості відбуваються не у Сєвєродонецьку, а у Львові.

Почесне право підняти Державний Прапор України надали ліцеїсту Луганського обласного ліцею з підвищеною військово-фізичною підготовкою Олександру Титовичу та ліцеїсту Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут Матвію Ковалю.

«Прапор – це символ незалежності та боротьби. У 2014 Луганщина першою давала відсіч окупантам. Відтоді у Львівській обласній державній адміністрації зберігається прапор, який привезли воїни з цієї області. Ми оберігаємо його, як найбільшу реліквію. Завдяки Збройним Силам України ми можемо стояти під нашим прапором. Він скоро замайорить над усіма тимчасово окупованими територіями. Вічна пам'ять усім, хто віддав життя за нашу землю. Слава Україні!» – звернувся до учасників заходу начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

«Головні слова я вже почув: не кажіть, що в гостях, ви – вдома! Адже Львівщина і Луганщина – це Україна! І ми звільнимо усі наші землі! Сонце України сходить на Луганщині, але сьогодні воно освітлює згарище! Ми багато зробили, щоб Луганська область почала відновлюватись, і наші друзі, які щороку приїжджали піднімати прапор у Сєвєродонецьку, добре знають, як вона розвивалась. Дуже сподіваюсь, що наступного року, як би сьогодні не виглядала Луганщина, ми підніматимемо наш прапор над Українським Луганськом!» – наголосив у відповідь начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Присутність наших братів та сестер з Луганщини – це символ того, як уся Україна разом бореться за нашу незалежність, усі регіони – це домівка для кожного з нас. Сила нашої правди ніколи і ніким не буде здолана. Ми українці, які звуться Нацією з Великої Літери!» - звернулась до гостей голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які віддали життя, захищаючи незалежність нашої держави.

По завершенні урочистостей Сергій Гайдай відвідав Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де вручив Знак пошани «Захиснику Луганщини» Олександру Ганущину, колишньому голові Львівської обласної ради.

"Дякую за роки разом з Луганщиною", - наголосив Сергій Гайдай.