Прес-центр1 жовтня 2018, 16:10

Спеціалістами Старобільського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області проведено семінар-навчання

    19 вересня 2018 року в приміщенні Старобільської районної державної адміністрації Луганської області спеціалістами Старобільського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області (далі – відділення управління) проведено семінар-навчання з головними бухгалтерами, спеціалістами бухгалтерського обліку та фінансових питань, головами комісій із соціального страхування Старобільського району, на якому було розглянуто питання щодо виконання постанови правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018№12 «Про затвердження Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України».

   За рішенням правління Фонду соціального страхування України з 01 жовтня 2018 року почне діяти нова форма заяви-розрахунку для надання матеріального забезпечення. Після надходження заяви-розрахунку відділенням управління здійснюється перевірка наведеної інформації, зокрема, правильність нарахування виплат, наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, дані про сплату ЄСВ тощо. У разі потреби, може здійснюватись обмін інформацією зі страхувальником шляхом направлення запиту щодо уточнення інформації, наведеної у заяві-розрахунку. При виявленні помилок та/або недостовірних відомостей заява-розрахунок повертається страхувальнику з рекомендаціями щодо їх усунення.

   Заява-розрахунок подається роботодавцем для надання працівникам таких видів матеріального забезпечення:

– допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною);

– допомога по вагітності та пологах;

– допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві);

– допомога по тимчасовій непрацездатності, яка настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання;

– виплата при тимчасовому переведенні потерпілого на легшу, нижчеоплачувану роботу;

– відшкодування вартості поховання потерпілого та пов’язаних із цим ритуальних послуг.

   Після надходження коштів, зазначених у заяві-розрахунку, на рахунок страхувальника останній зобов’язаний здійснити виплату відповідного матеріального забезпечення не пізніше, ніж у строки, визначені у частині другій статті 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV (зі змінами та доповненнями).

   Після проведення виплат за рахунок коштів Фонду страхувальник надсилає повідомлення про проведення виплат. Повідомлення надсилається страхувальником протягом місяця з дня проведення виплат.  

   За більш детальною інформацією прохання звертатися до Старобільського відділення управління за адресою: м. Старобільськ, вул. Миру, 5, тел.: (06461) 2-45-80.