Прес-центр2 жовтня 2017, 14:10

Ситуація з ТОВ «ЛЕО» загрожує енергобезпеці області, – Юрій Гарбуз під час селекторної наради

Про критичну ситуацію довкола ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», яка загрожує знеструмленням всієї області, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз повідомив учасників селекторної наради щодо опалювального сезону під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, яка відбулася сьогодні, 2 жовтня.

«Головною проблемою у паливно-енергетичному секторі Луганської області є низька готовність ТОВ «ЛЕО» до осінньо-зимового періоду, що складає лише 45 %», – зазначив під час доповіді Юрій Гарбуз.

Підприємству не вистачає коштів на проведення аварійно-ремонтних робіт, виконання інвестиційної програми, підготовчих заходів до зими. Це пов’язано із застосованими санкціями НКРЕКП та накладним арештом на рахунок ТОВ «ЛЕО».

Керівник Луганщини підкреслив, що енергосистема області на даний час функціонує як енергетичний острів, єдиним резервним джерелом генерації електроенергії є ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», що має технічну можливість забезпечити північ області електроенергією.

За результатами селекторної наради, на прохання Юрія Гарбуза, ухвалено рішення провести робоче засідання щодо критичної ситуації довкола ТОВ «ЛЕО» під головуванням Міністра палива та вугільної промисловості України Ігоря Насалика.