Прес-центр20 березня 2017, 09:03

Щорічна всесвітня кампанія Година Землі 2017

Всесвітній фонд природи (WWF) знову запрошує українців приєднатися до Години Землі! Ця кампанія щороку об’єднує всіх, кому небайдуже майбутнє Планети. 

Мета акції – привернути увагу до проблеми зміни клімату, а саме вимкнути світло на 1 годину, щоб показати необхідність об’єднаних дій із людьми зі сього світу для боротьби зі зміною клімату.

25 березня о 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину вимикають світло в домівках та на робочих місцях. Щоб підтримати кампанію, в темряву поринуть сотні знакових споруд, таких як Ейфелева вежа та Сіднейська опера. Кожен може приєднатися до акції, щоб таким чином висловити свою підтримку всесвітньому природоохоронному рухові. Цього року Година Землі в Україні запускає Естафету добрих справ, до якої приєднується багато відомих людей країни, аби надихнути інших робити добро для Планети.

Нагадаємо, акція година Землі була започаткована в Сіднеї в 2007 році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх будинках. У 2008 році вже більше 50 мільйонів людей у всьому світі долучилися до години Землі. У 2009 та 2010 роках година Землі охопив понад 4500 міст у 128 країнах світу на всіх континентах. 2015 рік побив усі рекорди – приєдналися більше 7000 міст у 172 країнах. В Україні кампанія проходить 8-й рік поспіль. У 2016 році до години Землі долучилися 55 міст і містечок України.

«Вимкнення світла на одну годину не має на меті прямої економії енергії. Це символічна дія, яка повинна привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем Планети та об’єднати їх для вирішення цих проблем. Ефект кампанії набагато більш фундаментальний і довгостроковий, ніж одноразове заощадження енергії – це зміна звичок мільйонів людей, зміщення акцентів із суспільства споживання до суспільства, яке живе в гармонії з природою.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, спрямованих на збереження навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів для подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

Крім того цього року Година Землі в Україні робитиме акцент на збереження та розширення природоохоронних територій, що є одним з пріоритетів райдержадміністрації.

 Старобільська райдержадміністрація, підтверджуючи свою зацікавленість та готовність до реалізації на території району масштабної екологічної кампанії, вважає за доцільне рекомендувати підтримати ініціативу проведення такого заходу та надати організаційну та інформаційну підтримку кампанії пропагувати важливість її проведення.