Прес-центр14 червня 2017, 08:06

Щодо компенсації вартості сільськогосподарської техніки

Розпорядженням КМУ від 01 березня 2017 року №124-р «Про розподіл коштів, передбачених у державному бюджеті у 2017 році Міністерству аграрної політики та продовольства для фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників» здійснений розподіл коштів, згідно якого на часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва виділено - 550 000 тис. гривень.

Згідно постанови КМУ від 01 березня 2017 року №130 затверджено «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

Одержувачами бюджетних коштів є юридичні особи та фізичні особи — підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів (за визначенням, наведеним у пункті 2.15 статті 2 Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”), вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільськогосподарських товарів становить не менше 75 відсотків вартості всіх товарів, поставлених такими юридичними та фізичними особами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно (далі — сільськогосподарські товаровиробники).

Часткова компенсація надається сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі у розмірі 20 відсотків вартості техніки та обладнання (без урахування податку на додану вартість), зазначеної в акті приймання-передачі та інших документах, що підтверджують оплату через державний банк і придбання до 1 грудня поточного року техніки та обладнання.

Вартість техніки та обладнання, придбаних після 1 грудня поточного року, підлягає частковій компенсації за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на наступний рік.

Інформація щодо форми заявки для отримання часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, перелік вітчизняної техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету та перелік документів які необхідні для отримання компенсації розміщена на сайті Міністерство аграрної політики та продовольства України