Прес-центр30 травня 2017, 15:05

Родина для дітей

     Прийомна сім’я Овчаренко Ольги Миколаївни була створена 10 лютого 2009 року відповідно до розпорядження голови Старобільської районної адміністрації, та до якої на виховання та спільне проживання було влаштовано першу прийомну дитину, позбавлену батьківського піклування, Віктора. Віктор був вихованцем Щастинської школи-інтернату.

     Родина Овчаренко мешкає в селі Антонівка Старобільського району Луганської області.

   Ольга Миколаївна працює черговою гуртожитку відокремленого підрозділу «Старобільський технікум Луганського національного аграрного університету».

    Ольга Миколаївна має повнолітніх рідних сина та доньку, які проживають окремо та мають свої сім’ї. Рідні діти підтримували матір у її бажанні виховувати обездолених дітей та подарувати їм родинне тепло.

    В липні 2012 року в прийомну сім’ю Овчаренко О.М. було влаштовано дитину-сироту Олександра, який тимчасово перебував у Свердловському притулку для дітей.

    Через рік, в липні 2013 року, прийомну сім’ю Овчаренко було поповнено ще однією прийомною дитиною. В сім’ю було влаштовано Артема, який залишився сиротою і тимчасово перебував у Луганському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

     Незважаючи на те, що в прийомній сім’ї вже виховувалось три хлопчика, у грудні 2015 року в прийомну сім’ю Овчаренко було влаштовано ще одну дитину, позбавлену батьківського піклування, Данила, який є братом Артема.

    Овчаренко Ольга Миколаївна володіє достатнім виховним досвідом та потенціалом, вмотивована на виховання обездолених дітей. Серед прийомних дітей є авторитетом, в сім’ї панує порозуміння та злагода.

     У червні 2016 року першу прийомну дитину Віктора було виведено з прийомної сім’ї у зв’язку із досягненням повноліття.

     Степан залишився дитиною-сиротою після смерті його матері у квітні 2017 року та був поставлений на первинний облік у службі у справах дітей Старобільської райдержадміністрації, тимчасово був влаштований до Лисичанського центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

     Питання влаштування Степана в сім’ю Ольги Миколаївни було узгоджено з нею майже відразу, але потрібен був час для підготовки деяких необхідних документів та знайомства прийомної матері з хлопчиком.

     Відповідно до розпорядження голови Старобільської районної адміністрації 30 травня 2017 року Степана влаштовано до прийомної сім’ї Ольги Миколаївни на виховання та спільне проживання, про що укладено договір між райдержадміністрацією і Овчаренко О.М.

     Ольга Миколаївна разом з спеціалістами служби, центру соціальних служб і СОС „Дитяче містечко” вже вирушили до м.Лисичанськ за Степаном. Сьогодні Степан буде в новій родині!