Прес-центр6 cічня 2021, 15:01

Робота КУ «Терцентр» за 2020 рік

  Комунальна установа «Старобільський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надає соціальні послуги одиноким та одиноко проживаючим громадянам похилого віку; особам з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування; громадянам, які знаходяться в складних життєвих обставинах; дітям з  інвалідністю та дітям групи ризику.

      Територіальний центр складається з 4 відділень:

-   відділення соціальної допомоги вдома;

- відділення організації надання адресної натуральної та грошової  допомоги;

- відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та дітей групи  ризику;

- відділення денного перебування (клуб «Ветеран»).

Соціальні послуги в КУ «Терцентр» надавалися згідно затвердженого плану на 2020 рік

         Відділення соціальної допомоги вдома працює в посиленому режимі та надає соціальні послуги згідно укладених договорів з підопічними.

         Соціальні робітники відвідують одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають вдома, забезпечують їх продуктами харчування, медикаментами, готують їжу, прибирають, допомагають оплачувати комунальні послуги та інше. За 2020 рік відділенням соціальної допомоги вдома було обслуговано 211 підопічних.

         Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги обслуговано всього 537 осіб, в тому числі: перукарські послуги 79 осіб, натуральна допомога у вигляді  продуктів  харчування  отримали 25 осіб, у вигляді  одягу 247 осіб. Матеріальну допомогу  на  лікування - 43 особи, допомога  на  поховання 6 осіб.

         Відділенням соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та дітей групи ризику обслужено 79 дітей віком від 1 місяця до 18 років, з них у тому числі 25 дітей до 3-х років, 33 дитини групи ризику та 21 дитина з інвалідністю.

         З метою покращення емоційного стану дітей, проводились заняття з «Арт-терапії». Відділення тривалий час плідно співпрацює з Будинком  творчості дітей та юнацтва, діти приймали активну участь у різноманітних районних заходах.

  Відділенням денного перебування (клуб «Ветеран») для людей похилого віку та осіб з інвалідністю протягом року були проведені районні заходи з дотриманням умов карантину. У відділенні працює «Університет ІІІ віку». Два рази на тиждень проводяться заняття факультетів «Органічне землеробство», «Пісенний», «Лікувальна фізкультура», «Шаховий», «Майстриня». Організовуються та проводяться виставки рукоділля  факультету «Майстриня».

Для людей похилого віку та осіб з інвалідністю були проведені районні заходи з дотриманням умов карантину.

Пенсіонери та особи з інвалідністю району одержували безкоштовні послуги масажиста, обслужено 24 особи, які отримали 250 послуг, в тому числі 7 осіб вдома отримали 80 послуг.

На період карантину в КУ «Терцентр» були запроваджені заходи для зниження та запобігання захворювання на короновірус, призупинені масові заходи. Всі працівники забезпечені масками, дезінфікуючими засобами та рукавичками, проведена інформаційно-роз’яснювальна робота

        В КУ «Терцентр» ведеться облік та обслуговуються одиноко проживаючі особи, які на період карантину потребують допомоги у придбанні (за кошти замовника) та доставці продуктів харчування, ліків та товарів першої необхідності.

         Робота КУ «Терцентр» направлена на те, щоб зробити непросте  життя літніх людей більш захищеними і надати можливість краще пережити тимчасові труднощі. Сподіваємось і надалі плідно працювати та дарувати свою турботу літнім людям.