Прес-центр11 серпня 2017, 10:08

Робочий візит виконуючого обов’язки голови Старобільської райдержадміністрації Олександра Калініна до Садківської сільської ради.

09 серпня 2017 року відбувся робочий візит виконуючого обов’язки голови Старобільської райдержадміністрації Олександра Калініна до Садківської сільської ради. 
Ініціатива створення графіку таких виїздів була проявлена самим Олександром Калініним та перша в списку сільська рада була Садківська.
Метою цих візитів є вирішення проблемних питань, консультація та моніторинг справ в селах безпосередньо з місцевим населенням, а не лише з депутатським корпусом та сільськими головами.
Під час поїздки робоча група мала можливість спостерігати жахливий стан доріг сільської ради, тому не дивно що одним з перших проблемних питань у присутніх людей виникло саме за ремонт та відновлення доріг. 
Дуже хвилюючі питання виникали також стосовно сфери медицини. Співробітники медицини в сільській раді або відсутні зовсім, або пішли у відпустку що вкрай негативно позначилось на настрої громадян. Проблемні питання також виникали в можливості термінового під’їзду автомобіля швидкої медичної допомоги знову ж таки через ті самі «розбиті» дороги, також відсутній аптечний кіоск, через що люди змушені своїми зусиллями добиратися до Веселівської аптеки та купляти медикаменти. З огляду на всі ці проблеми виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Олександр Калінін одразу доручив створити робочу групу з керівників медичних закладів району та в терміновому порядку (10.08.2017) відвідати Садківську сільську раду для вирішення всіх питань стосовно медицини.
Також в складі виїзної групи були присутні головний спеціаліст Старобільського відділу з питань призначення перерахунку та виплати пенсій Калина Олена Володимирівна та заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Зінченко Наталія Григорівна які і розповіли всім присутнім про порядок нарахування пенсій, можливість оформлення санітарно – курортного лікування, компенсації на лікування для пенсіонерів, дітей та інвалідів, різноманітні види матеріальної допомоги, порядок оформлення субсидії та інші важливі питання.
Також Олександр Калінін відвідав Садківський фельдшерський пункт, Садківську загальноосвітню школу та зустрілись з підопічною яка обслуговується Старобільським територіальним центром соціального обслуговування Гриненко Лідією Ігнатівною. В теплій, приємній розмові Лідія Ігнатівна розповіла що отримує пенсію вчасно та задоволена умовами соціальної допомоги. Заступник начальника соціального захисту населення проінформувала Лідію Ігнатівну про види державних соціальних допомоги, в тому числі про компенсацію на лікування для пенсіонерів які не виїздять на лікування.
За підсумками зустрічі виконуючим обов’язки голови Старобільської райдержадміністрації Олександром Калініним було надано протокольні доручення відповідним структурним підрозділам.