Прес-центр22 вересня 2020, 08:09

Робочі зустрічі з членами ОСББ «Імперіал»

18 та 21 вересня 2020 року заступник голови Старобільської районної держаної адміністрації Володимир Череватий провів робочі зустрічі з представниками об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Імперіал».

В центрі уваги учасників зустрічі була велика заборгованість ОСББ «Імперіал» перед НАК «Нафтогаз України» з спожитий газ, що може зробити неможливим укладання договору на газопостачання на зимовий період 2020-2021 років.

Опалення будівлі гуртожитку по вул.1 Травня, 18 здійснюється від міні-котельні, ОСББ «Імперіал» фактично є підприємством –теплопостачальником. Борг за природний газ, що використовується для виробництва тепла. На даний час борг не погашений.

На зустрічах також були присутні начальник відділу ЖКГ, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля РДА Олена Вірютіна, заступник міського голови Анатолій Ковальов, спеціаліст міськради Ольга Липова, голова ОСББ «Уют» Олександр Литкін.

Представники райдержадміністрації та міської ради висловили стурбованість ситуацією, що склалась та надали рекомендації щодо вирішення проблеми (прийняти рішення загальними зборами членів ОСББ щодо подальшої роботи голови; звернутись до НАК «Нафтогаз» з пропозицією провести реструктуризацію боргу та скласти графік погашення заборгованості з кінцевою датою не пізніше 30.09.2020 року,  провести роботу із співвласниками щодо необхідності вчасно та у повному обсязі сплачувати внески на оплату житлово-комунальних та енергопостачальних послуг та активізувати претензійно-позовну роботу з неплатниками). Голова ОСББ «Уют» розповів присутнім про порядок звітності перед членами ОСББ по використанню коштів та здійсненню господарської діяльності.

Внаслідок обговорень, загальними зборами членів ОСББ було прийняте рішення про переобрання голови ОСББ. Сподіваємося, що внаслідок зрушень, співвласники ОСББ «Імперіал» одержать шляхи вирішення ситуації, яка склалася.