Прес-центр27 вересня 2020, 13:09

Рекомендації щодо організації роботи установ, підприємств, організацій в умовах пандемії, та які дії роботодавця в разі захворювання працівника на COVID-19

Для запобігання розповсюдження коронавірусу серед працівників обов’язково потрібно дотримуватись наступних правил:

  • Розмістіть дезінфікуючі засоби при вході на територію підприємства, робочих місцях, тощо.
  • Забезпечте проведення температурного скринінгу співробітників.
  • Забезпечте наявність у санвузлах мила, води, одноразових рушників та дезінфікуючих засобів для рук.
  • Забезпечте наявність смітників, до яких не потрібно торкатися руками.
  • Забезпечте протирання поверхонь, до яких часто торкаються, а саме: робочих столів, кухонних стільниць та дверних ручок.
  • Забезпечте наявність одноразових серветок, які зможуть використовувати працівники для протирання клавіатури, робочих столів тощо.
  • Дотримання маскового режиму – потрібно носити захисну маску, коли ви знаходитесь поряд з іншими людьми.
  • Дотримуйтесь правил гігієни під час кашлю чи чхання. Прикривайте рот і ніс тканиною чи серветкою під час кашлю чи чхання.
  • Викидайте використані засоби в окремий контейнер для сміття. Після цього помийте руки з милом і/або обробіть руки дезінфікуючим засобом.
  • Часто мийте руки з милом принаймні 40 секунд. Якщо немає можливості помити руки, їх потрібно обробити дезінфікуючими засобами. 

У разі виявлення особи з COVID-19:

  • Співробітники, у яких після прибуття на роботу або протягом дня виявляються симптоми гострого респіраторного захворювання (кашель, підвищення температури тіла), повинні бути негайно відправлені додому, залишитись у самоізоляції та повідомити сімейного лікаря для прийняття рішення щодо подальших дій.

У разі виявлення COVID-19 у співробітника чи члена його сім’ї, він зобов’язаний повідомити про це роботодавця з метою інформування інших співробітників та попередження розповсюдження хвороби.