Прес-центр14 серпня 2019, 10:08

Районна комісія з питань формування пропозицій, визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування

В рамках роботи районної комісії з питань формування пропозицій, визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, 12 серпня 2019 року в Старобільській районній державній адміністрації відбулось запрошення 16 дітей, які надали заяви на отримання житла або грошової компенсації на його придбання.

Під час засідання були розглянуті документи щодо наявності у кожної дитини правового статусу, майнових прав на нерухоме майно, перебування на квартирному обліку, та визначені пропозиції по дітям, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію на загальну суму 5638,032 тис. грн.

Секретар комісії Наталія Зінченко зазначила, що станом на 09.08.2019р. направлені рекомендаційні листи усім потенційним отримувачам Субвенції та триває робота по збору необхідних документів від дітей.

Голова районної комісії Олена Григоренко акцентувала увагу присутніх на тому, що основною метою запровадження Субвенції є надання державної фінансової допомоги місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування для реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, направленої на розвиток сімейних або наближених до сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з метою недопущення потрапляння таких дітей в інтернатні заклади, скорочення кількості дітей даної категорії, які вже перебувають в цих закладах, а також забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом.