Прес-центр30 липня 2021, 11:07

П’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19 у Старобільському районі

В Україні триває п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому всі охочі віком від 18 років, які не потрапили у пріоритетні групи та не вакцинувалися на попередніх етапах, зможуть отримати щеплення.

Всього з початку вакцинальної компанії в країні на території Старобільського району вакциновано 14874 осіб, що становить 11,9 % від загальної кількості населення району, та 31 % від загальної кількості  вакцинованих осіб в Луганської області.

6983 особи вже завершили вакцинацію, отримавши дві дози.

Нагадуємо, що записатися на вакцинацію до пунктів щеплення центрів первинної медичної допомоги  можна зателефонувавши до реєстратури медичного закладу, чи до сімейного лікаря з яким укладено декларацію на медичне обслуговування.

Також, якщо Ви бажаєте вакцинуватися у вихідні, то незалежно від місця  проживання в місті Старобільськ щеплення від COVID-19  здійснюють у центрі масової вакцинації населення, що працює у святкові та вихідні дні у адміністративній будівлі ТОВ «Ринок міста Старобільськ» за адресою: м. Старобільськ, площа Базарна 1. Тут вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення, так і всіх бажаючих без попереднього запису. Щеплення здійснюють мобільні медичні бригади вакциною CoronaVac та Pfizer. При собі необхідно мати лише паспорт.

Окрім вакцини AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer нещодавно медичні заклади отримали мРНК-вакцину від COVID-19 американської компанії Moderna. Дана вакцина використовується в 56 країнах світу та є дозволеною до використання ВООЗ. Для отримання повного комплексу вакцинації необхідно 2 щеплення з інтервалом 28 днів. Вакцина з цієї поставки призначена для щеплення організованих колективів та професійних груп із попередніх етапів вакцинації.

Пам’ятайте! Вакцинація проти COVID-19 це добровільний шанс отримати захист, вберегтися від ускладнень та тяжкого перебігу хвороби. Тож, подбайте про себе і своїх рідних – вакцинуйтеся і будьте здорові!