Прес-центр18 грудня 2021, 09:12

Проведено онлайн-конференцію «Перспективи розвитку туризму на території Старобільського району»

17 грудня відбулась онлайн-конференція «Перспективи розвитку туризму на території Старобільського району», яка була організована Старобільською райдержадміністрацією спільно з Навчально-науковим інститутом торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка».

Основною метою конференції стало поєднання теорії й практики, досвіду представників інститутів громадянського суспільства задля популяризації туристичного потенціалу Старобільського району.

«Туризм вважається однією з найпотужніших індустрій світу. Туризм є джерелом доходів та робочих місць у багатьох країнах. Ця галузь економіки розвивається дуже динамічно і є важливим елементом соціально-економічного розвитку, зокрема і Старобільського району», – зауважив перший заступник голови Старобільської РДА Володимир Череватий, відкриваючи конференцію.

Захід розпочався з доповіді Оксани Очкурової, голови громадської організації «Центр соціального розвитку «Дієва громада». У своєму виступі доповідач окреслила основні проблеми та пріоритети розвитку туристичної галузі на Старобільщині, з якими стикаються громадські організації при реалізації туристичних проєктів. Також нею були презентовані досягнення дослідницької АРТ-резиденції «Аура міста».

Під час конференції виступили Олена Кашинська, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри туризму, готельної і ресторанної справи з доповіддю «Ретроспективний аналіз формування компетентностей фахівців з туризму та готельно-ресторанної справи», Юрій  Безрученков, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри туризму, готельної і ресторанної справи з питання: «Урбаністичний туризм, розвиток в Україні»

Яна Мороз, асистент кафедри туризму, готельної і ресторанної справи презентувала присутнім «Особливості розвитку зеленого туризму на Сході України».

Анастасія Сичова, кандидат політичних наук, доцент кафедри туризму, готельної і ресторанної справи доповіла на тему: «Overlanding туризм: специфіка напрямку».

В онлайн-конференції взяла участь і заступниця голови Старобільської РДА Світлана Загоровська, яка долучилась до обговорення теми розвитку туризму на Старобільщині та створення можливих туристичних маршрутів.

Підсумовуючи, Михайло Чумак, кандидат історичних наук, доцент, заступник директора з соціально-гуманітарної роботи навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму, зауважив, що дуже важливо, щоб такий формат співпраці був не останнім і в майбутньому дав конкретні результати для вироблення реального плану дій для розвитку туризму на Старобільщини.

В свою чергу, Володимир Череватий звернувся до представників Навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» з пропозицією долучитися до розробки туристичного паспорта Старобільського району.