Прес-центр3 березня 2020, 08:03

Проведено єдиний день інформування населення

Сьогодні, 2 березня 2020 року в конференц-залі районної ради відбувся єдиний день інформування за темою: «Ділянки розведення сил та засобів». Обстановку в районах ділянок розведення сторін №1 «Станиця Луганська», №2 «Золоте» та №3 «Петрівське» сьогодні в презентації представив заступник військового комісару з територіальної оборони Старобільсько-Новопсковського РВК майор Андрій Гречишкін.  Також спікер показав схеми щодо перспективних ділянок розведення сторін. Це – «Залізничний міст Станиця Луганська», «Новоселівка Друга» та «КПВВ Гнутове» (Пищевик).

Під час заходу ЄДІНО Андрій Гречишкін нагадав які саме заходи відбуваються на початку розведення сил і засобів.

Зокрема, розведення сил і засобів здійснюється шляхом їх відведення із займаних позицій з метою створення ділянок розведення, як правило, не менш як 2 км в ширину і 2 км у глибину.

Процес розведення сил і засобів, включаючи підготовчі заходи, для кожної з ділянок розведення не повинен перевищувати 30 діб. При цьому, саме розведення сил і засобів на кожній з таких 2 ділянок здійснюється при моніторингу СММ ОБСЄ синхронно, дзеркально і має завершитися протягом не більше як 3 діб.

З метою негайного припинення порушення Рамкового рішення, зафіксованого СММ ОБСЄ, на вимогу будь-якого з його підписантів протягом 24 годин скликається екстрена зустріч Тристоронньої контактної групи, а в ситуації, яка не терпить зволікань, така зустріч проводиться в режимі відеоконференції в максимально стислі терміни.

Просування сил і засобів на ділянках розведення забороняється.

Після завершення розведення сил військовослужбовці Збройних сил України, а також представники збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей України, за жодних обставин не можуть перебувати на ділянках розведення, перебування на яких дозволено тільки офіцерам СЦКК.

Усі дії ведуться відповідно до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів  від 21 вересня 2016 року та заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року.

У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Володимир Череватий, працівники апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації.