Прес-центр11 листопада 2019, 16:11

Пропонував та надав неправомірну вигоду службовій особі, за що отримав кримінальне покарання

Вироком Старобільського районного суду 22-річного громадянина визнано винним та засуджено за вчинення кримінального корупційного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»).

Так, досудовим розслідуванням встановлено та в ході судового розгляду доведено, що місцевий мешканець під час надання пояснень в приміщенні Старобільського ВП ГУНП за обставинами використання ним при керуванні транспортним засобом завідомо підробленого документа водійського посвідчення, розуміючи, що за використання такого документа передбачена кримінальна відповідальність за ч. 4 ст. 358 КК України запропонував та надав оперуповноваженому Старобільського відділу поліції, який є посадовою особою Національної поліції України та одночасно представником влади, неправомірну вигоду в розмірі 4500 гривень за невчинення відносно нього будь-якої дії щодо документування його умисних протиправних дій у виді використання завідомо підробленого документа водійського посвідчення.

В ході досудового розслідування та в суді громадянин беззастережно визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаявся та сприяв органу досудового розслідування у встановленні істини у справі. Оскільки перед направленням обвинувального акта до суду між прокурором та підозрюваною особою була укладена угода про визнання винуватості, суд, переконавшись, що угода про визнання винуватості може бути затверджена, ухвалив вирок та призначив узгоджену сторонами угоди міру покарання у виді штрафу у розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає  8 500 гривень.

         На даний час вирок суду набрав законної сили. Засуджений сплатив до державного бюджету штраф у розмірі 8 500 гривень.

 

 

Прокурор Старобільської

місцевої прокуратури                                                              Тетяна Самойленко