Прес-центр10 квітня 2017, 08:04

Профілактика кіберзлочинності

       5 квітня 2017 року спеціалісти Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  провели захід  направлений на захист дітей від кіберзлочинців  для учнів Лиманської ЗОШ.

       У ході зустрічі школярі дізналися про сьогоденну проблему комп’ютерної залежності серед населення, яка руйнує стосунки, особистість, знецінює загальнолюдські цінності.

      Спеціалісти розповіли про правила, які допоможуть захистити особистий комп’ютерний простір користувача, внутрішній світ від впливу кіберзлочинців.

     Наприкінці заходу, дітям  була надана  інформація про організації, які надають допомогу  дітям у разі порушення їх прав,  а також наголошено, якщо існує загроза здоров’ю та життю,  терміново звертатися, у першу чергу, до найближчих людей – батьків та  вчителів. 

 

Як не стати жертвою кіберзлочинців

 

     05.04.2017 року в Старобільському профліцеї відбулося чергове засідання кіноклубу DocudaysUA «На дванадцяти стільцях» учать у якому прийняли працівники центральної районної бібліотеки та спеціалісти Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Темою даного засідання стали «Суїцидальні схильності серед підлітків та кіберзлочинність».

     До уваги студентів було представлено кілька відеороликів про оптимальні шляхи вирішення складної ситуації в якій можуть опинитися підлітки; про правила, які дозволять мінімізувати можливість впливу  через соціальні мережі, як не стати жертвами кіберзлочинців, «груп смерті».

    По закінченню заходу учні дізнались про організації до яких слід звертатися, якщо вони чи їхні знайомі потребують кваліфікованої психологічної допомоги та соціальної підтримки.  

 

Як не стати жертвою кіберзлочинців:

 

  • Користуйся ліцензійними програмним забезпеченням;
  • Нікому не повідомляй свій пароль та інші персональні дані;
  • Не розміщуй в соціальній мережі файли, які можуть використати проти тебе;
  • Не погоджуйся на сумнівні пропозиції від інших користувачів;
  • Не відкривай сумнівні листи, що надходять на електронну пошту;
  • У разі якщо тобі погрожують обов’язково розкажи про це батькам.