Прес-центр16 грудня 2021, 11:12

Профілактичні заходи щодо поширення коронавірусної хвороби в Марківській громаді

Кожна людина будує плани на майбутнє, але ми мало замислюємося над тим, що всі прекрасні й неповторні миті життя може затьмарити хвороба.

На робочій нараді у заступниці селищного голови Галини Худик з старостами старостинських округів Марківської селищної ради, черговий раз обговорювалися заходи із протидії поширення на території Марківської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2.

Було проаналізовано питання стану щеплення населення на територіях старостинських округів. Галина Худик зауважила, що   вакцинація — найефективніший спосіб захисту від респіраторної хвороби COVID-19. Імунна система реагує на введену вакцину, виробляючи імунітет проти інфекції, і таким чином формує у кожного з нас захист проти хвороби.

Старостам було рекомендовано активніше проводити роз’яснювальну роботу серед населення територій старостату щодо дотримання рішень комісій ТЕБ та НС всіх рівнів та здійснення щеплень від COVID-19 і кожного дня проводити моніторинг про кількість зроблених щеплень на ввіреній території.

Попередження хвороби є головною метою сьогодення. В будь-якому випадку краще попередити захворювання, ніж лікувати його.

Вакцинація – це найефективніший і економічно вигідний засіб захисту проти  хвороби.

Щеплення допомагає захистити здоров’я суспільства в цілому.