Прес-центр7 квітня 2021, 14:04

Про закінчення опалювального сезону

07.04.2021 року у режимі відеоконференцзв’язку відбулось засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2020/21 року та сталого проходження опалювального сезону (далі - обласний штаб) під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смірнова. Від Старобільського району були присутні голова районного штабу, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Череватий, директор РКП «Старобільськвода» Євген Халфін. Також в студії районної ради була присутня директорка електропостачального підприємства ТОВ «Енера Схід» Олена Богодух.

 

На засіданні обласного штабу розглядались питання завершення опалювального сезону 2020/21 років і питання заборгованості теплопостачальних підприємств та бюджетних установ за енергоносії.

 

Опалювальний сезон на території Старобільського району проходив стало та безаварійно, його завершення, відповідно до розпорядження голови Старобільської райдержадміністрації від № відбудеться 12.04.2021 року у зв’язку з поліпшенням погодних умов та перевищенням протягом трьох діб середньої добової температури зовнішнього повітря +8°С (дані умови прописані у пункті 5 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів  України від 21 липня 2005 року № 630 (зі змінами).

 

Також обговорювалось гостре питання заборгованості водопостачального районного комунального підприємства «Старобільськвода» за спожиту електроенергію. У зв’язку з цим є небезпека відключення підприємства від електропостачання, та як наслідок - припинення водопостачання у м. Старобільськ.

 

Старобільська райдержадміністрація звертається до мешканців м. Старобільськ - користувачів послуги з водопостачання та водовідведення, з закликом вчасно та в повному обсязі сплачувати кошти за споживання води та користування каналізаційною системою, що дозволить РКП «Старобільськвода» ліквідувати заборгованість та в подальшому вчасно сплачувати за енергоносії.