Прес-центр29 грудня 2018, 13:12

Про результати представницької діяльності Старобільської місцевої прокуратури за 2018 рік

Реалізація органами прокуратури конституційної функції представництва є дієвою формою захисту порушених інтересів держави в суді.

Так, Старобільською місцевою прокуратурою у 2018 році пред’явлено позовних заяв на суму понад 31  млн. грн. Судами задоволено 69 позовів на суму 16,2 млн. грн., добровільно відшкодовано відповідачами 5,7 млн.грн. Реально виконано судові рішення на суму понад 11млн.грн.

Значна увага приділена захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. На цьому напрямку за результатами судового розгляду задоволено 31 позов  прокурорів на суму 15,8 млн. грн.,  площа повернутих земель склала 225 га.

У бюджетній сфері, в тому числі за результатами виявлених порушень при здійснення публічних закупівель,  подано позовних заяв на суму більш ніж 1,5 млн. грн. За результатами їх розгляду попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму 249 тис.грн.

Не залишено поза увагою і додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища. Місцевою прокуратурою у вказаній сфері заявлено позовів  на суму понад 3 млн. грн.

Старобільською місцевою прокуратурою й надалі будуть вживатися заходи представницького характеру з метою відновлення порушених інтересів держави.

Старобільська місцева прокуратура