Прес-центр8 квітня 2021, 16:04

Про процес укладання договорів на медичне обслуговування населення

Станом на 01.04.2021 року медичними закладами району  закінчено процедуру подання  пропозицій щодо укладання договорів з Національною службою здоров’я України  на надання медичних послуг населенню  за програмою медичних гарантій у 2-4 кварталі 2021 року.

 

На сьогодні 80% поданих пропозицій вже знаходяться у стадії очікування  проєкту договору з НСЗУ, решта ще перебуває на розгляді.  

 

 4 медичних заклади первинного рівня - КНП «Марківський центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Біловодський центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги» вже уклали договори з Національною службою здоров’я України  на надання медичних послуг населенню.

 

У стадії підписання знаходяться договори КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Чмирівської сільської ради та КНП «Міловський  центр первинної медико-санітарної допомоги».

 

Окрім основного пакету послуг КНП «Старобільський  центр ПМСД»  подало до НСЗУ і вже  очікує на  проєкт  договору на надання послуг з  вакцинації від COVID-19, а КНП «Біловодський центр первинної медико-санітарної допомоги» подало пропозицію на надання послуг з супроводу  і лікування дорослих та дітей хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги.

 

Серед закладів вторинного рівня медичної допомоги лідерами з подання пропозиції  є опорні лікарні - КНП "Біловодська багатопрофільна лікарня" та КНП "Старобільська багатопрофільна лікарня», ці  медичні заклади подали по 19 пропозицій на укладання  договорів за відповідними пакетами медичних послуг. У порівнянні з 2020 роком ці два медичні заклади та КНП «Новопсковське територіальне медичне об’єднання»  завдяки проведеній роботі з поновлення матеріально-технічної бази та організації роботи з отримання лікарями додаткових спеціалізацій зможуть  розширити спектр надання медичної допомоги населенню на 5-6 пакетів медичних послуг. Всього КНП «Новопсковське ТМО»  планує надавати медичну допомогу за 12 пакетами медичних послуг. КНП «Марківська багатопрофільна лікарня» за 7 пакетами медичних послуг. КНП "Міловська центральна лікарня" за 4 пакетами медичних послуг. Всі медичні заклади вторинного рівня зможуть укласти  договори на стаціонарну і амбулаторну медичну допомогу  дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій.

 

Хірургічні операції дорослим та дітям в стаціонарних умовах та медичні послуги з мобільної паліативної  медичної  допомоги дорослим та дітям зможуть проводити всі медичні заклади за виключенням КНП «Міловська центральна лікарня».

У програмі медичних гарантій у 2021р. залишаються пріоритетні напрями. НСЗУ висуває підвищені вимоги до закладів, які надають ці послуги та оплачує їх за вищим тарифом.

До таких послуг відносять медичну допомогу при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах, її можна буде отримати в  КНП "Старобільська багатопрофільна лікарня» та КНП "Біловодська багатопрофільна лікарня", заклади вже укладають договір  НСЗУ за цим пакетом.

На надання медичної допомоги при пологах чекають схвалення своїх пропозиції КНП "Біловодська багатопрофільна лікарня", КНП "Старобільська багатопрофільна лікарня» та КНП «Новопсковське ТМО».

 

Після закінчення  процесу укладення договорів ми ознайомимо вас з повним списком медичних послуг, що надаватиме кожен медичний заклад району.