Прес-центр3 листопада 2017, 11:11

Про підсумки виконання Програми економічного та соціального розвитку Старобільського району на 2017 рік за 9 місяців 2017 року

     1 листопада 2017 року в великій залі Старобільської районної ради на оперативній нараді голови райдержадміністрації відбулася колегія райдержадміністрації та була заслухана доповідь заступника голови Старобільської райдержадміністрації Григоренко О.О. з питання «Про підсумки виконання Програми економічного та соціального розвитку Старобільського району на 2017 рік за 9 місяців 2017 року». Олена Олексіївна доповіла про досягнення та недоліки в деяких сферах діяльності району.

   Проведений аналіз виконання Програми економічного та соціального розвитку Старобільського району на 2017 рік за 9 місяців 2017 року свідчить, що районна державна адміністрація будувала свою роботу відповідно до стратегічних напрямів реалізації положень Указів Президента України, Програми діяльності та постанов Кабінету Міністрів, якими визначені основні завдання по вирішенню найактуальніших економічних проблем, забезпечення соціальної і політичної стабільності, відповідальності за стан справ на місцях.

     З упевненістю можна сказати, що в цілому вдалося зробити багато важливих справ, вчасно реагувати на реформи, запропоновані державою.

    За останньою оцінкою діяльності райдержадміністрацій і виконкомів міських рад міст обласного значення (за 1 півріччя 2017 року), Старобільський район зайняв 2 підсумкове рейтингове місце серед районів області.

    У звітному періоді було виконано більшість показників, які були передбачені Програмою. Поряд з цим залишається ряд недоліків, що уповільнюють темпи економічного зростання. Найбільші проблеми – віддаленість ринків збуту продукції переробних підприємств району, так як  існує логістична проблема, що впливає на уповільнення темпів росту промислового виробництва; зменшення поголів’я верхньої рогатої худоби та свиней та відсутність доступних кредитів для суб’єктів господарювання в агропромисловому комплексі для розвитку тваринницької галузі.

    За результатами доповіді, було затверджене розпорядження в.о. голови райдержадміністрації, де визначені основні завдання до кінця п.р.