Прес-центр6 квітня 2023, 23:04

Про підготовку комунальних підприємств Старобільського району до деокупації

Старобільська РВА готується до відновлення життєдіяльності населення територіальних громад Старобільського району після деокупації. На виконання протокольного доручення начальника Луганської обласної військової адміністрації Сергія ГАЙДАЯ від 21.11.2022 щодо створення складу бригад з відновлення критичної інфраструктури, начальником Старобільської РВА 27.01.2023 була скликана онлайн нарада на виконання доручення щодо визначення відповідальних осіб з відновлення критичної інфраструктури за напрямками роботи комунальних підприємств. Присутніми були:

  •  голова Старобільської РВА,
  • начальник відділу містобудування, інфраструктури, житлово-комунального господарства та екології Старобільської РВА;
  •  начальники ВАНП.

 За підсумками наради було визначено відповідальних осіб для відновлення критичної інфраструктури за напрямками роботи комунальних підприємств, а саме:

  •  Водопостачання/водовідведення;
  • Газопостачання;
  • Електропостачання.

Також на нараді було розглянуте питання щодо формування аварійно-відновлюваних бригад з відновлення критичної інфраструктури. Начальниками ВАНП була надана інформація Старобільській РВА про склад відповідних бригад, закріплений за відповідним комунальним підприємством.
В рамках Плану дій органів виконавчої влади з відновлення деокупованих територій територіальних громад триває робота з визначення першочергових потреб і забезпечення контролю за постійним поповненням матеріалів та технічних засобів, необхідних для відновлення житлово-комунальної інфраструктури. Дану інформацію для Старобільської РВА опрацьовують та надають структурні підрозділи ВАНП.
У разі пошкодження критичної інфраструктури, це дає можливість швидко та безперешкодно приступити до виконання робіт з відновлення життєдіяльності населення.