Прес-центр9 квітня 2021, 11:04

Про налагодження роботи соціального захисту в ліквідованих районах

 У відповідь на звернення Світлани Хомутянської, жительки Новопсковського району, з питання налагодження роботи соціального захисту в ліквідованих районах, управління повідомляє.

 

Управління соціального захисту населення Старобільської РДА є правонаступником УСЗН Новопсковської РДА та у період проведення процедури реорганізації шляхом приєднання здійснює повноваження в межах компетенції:

- в лютому, березні 2021 року проведено виплати призначених видів соціальних допомог за лютий та березень в повному обсязі;
- проведено нарахування бази отримувачів пільг, житлових субсидій, соціальних допомог на квітень місяць, заявлене фінансування, отримані виплатні відомості;
- оплачуються угоди на виготовлення технічних засобів реабілітації;
- налагоджений прийом документів від Новопсковської селищної ради через ПТК «Соціальна громада» в електронному вигляді; Білолуцька селищна рада приєдналась до ПТК «Соціальна громада» з 19.03.2021 року і також налагоджений прийом документів.

 

Найближчим часом планується оголошення конкурсів на заміщення посад державних службовців відділу з призначення усіх видів соціальної допомоги, соціальної підтримки пільгових категорій, осіб з інвалідністю у селищі Новопсков.

Наразі триває процес передачі майна, справ від управління, вирішується питання оренди приміщень для Новопсковського відділу управління разом з Новопсковською селищною радою.

 

Таким чином, управління задовольняє звернення громадян колишнього Новопсковського району по мірі їх надходження та в межах компетенції.