Прес-центр18 липня 2018, 16:07

ПРИДБАННЯ ЖИТЛА ДЛЯ ОСІБ З ЧИСЛА ДІТЕЙ-СИРІТ ПОЧАТО

   Служба у справах дітей повідомляє, що у Старобільському районі розпочато процес купівлі житла для осіб з числа дітей-сиріт за рахунок субвенції з державного бюджету.

   Відповідно до Закону України від 07.12.2017 № 2246-VII „Про Державний Бюджет України 2018 рік” за бюджетною програмою КПКВК 2511180 „Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа” Мінсоцполітики передбачено видатки в загальному обсязі 517 726,7 тис. гривень.

   Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України, якою затверджено Порядок та умови надання у 2018 році зазначеної субвенції. Порядком та умовами чітко визначено механізм надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, зокрема, на забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

   Старобільською райдержадміністрацією було направлено на розгляд три пропозиції щодо виділення коштів зазначеної субвенції до відповідної комісії облдержадміністрації на придбання житла особам з числа дітей-сиріт, які набули юридичного статусу дитини-сироти, проживаючі на території Лиманської, Байдівської сільських рад та у місті Старобільськ.

   Комісією Луганської облдержадміністрації згідно наданих пропозицій до Старобільського району було виділено субвенцію з державного бюджету в розмірі 915,00 тис. грн на придбання 3-х квартир для трьох осіб з числа дітей-сиріт. Згідно розпорядження голови райдержадміністрації кошти розподілені та направлені до Байдівської і Лиманської сільських рад та Старобільської міської ради. Проведені необхідні дії щодо проведення процедур купівлі житла.

   18 липня відбулось підписання договору купівлі квартири між Старобільською міською радою та особою з числа дітей-сиріт. Це перший такий договір у районі.

   Вітаємо! Дякуємо! Всіх хто був причетний до того, щоб ця подія відбулась! Вітаємо Юлію, яка сьогодні стала власницею квартири у місті Старобільськ.

   Процедура купівлі житла для сиріт триває.