Прес-центр31 березня 2017, 09:03

Представництво інтересів громадянина або держави при виконанні судових рішень є важливим напрямком прокурорської діяльності

     Старобільською місцевою прокуратурою постійно проводиться робота щодо захисту інтересів держави при виконанні судових рішень. Протягом поточного року, місцевою прокуратурою вивчені виконавчі провадження, що були винесені у справах за позовами органів прокуратури. За результатами встановлені чисельні порушення вимог Закону України «Про виконавче провадження».

     За наслідками вивчення надана юридична оцінка діям посадових осіб державної виконавчої служби та подано скарги у порядку відомчого контролю на бездіяльність державних виконавців.

     Завдяки вжитим заходам активізовано діяльність державних виконавців щодо встановлення наявності у боржників грошових коштів та майна, на яке можливе звернути стягнення.

     Всього протягом поточного періоду 2017 року реально виконано судових рішень за позовами прокурорів на суму більш ніж 1 млн.грн.

    Реальне виконання рішення суду сприяє втіленню законів у життя та зміцнення правопорядку. Тож місцева прокуратура й надалі вживатиме необхідні заходи реагування, спрямовані на своєчасне і реальне виконання судових рішень, ухвалених за позовами прокурорів.

 

Старобільська місцева прокуратура