Прес-центр7 серпня 2017, 17:08

Право на щасливе дитинство

          Кожна дитина, яка тимчасово або назавжди позбавлена свого сімейного оточення, має право на щасливе дитинство, захист і особливу допомогу з боку держави, зокрема діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

          Служба у справах дітей Старобільської райдержадміністрації, керуючись Законом України "Про забезпечення організаційно - правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", визначила низку заходів, які мали би зупинити зростання кількості бездомних дітей, у тому числі дітей, які тимчасово перебувають в державних інституціях, забезпечення їх можливістю проживання у сім'ї.

          Право на щасливе дитинство в сім’ї 31 липня 2017 року отримали четверо малолітніх дітей однієї родинної групи, а саме: Анастасія, Марина, Богдана і Сніжана, які мають статус дітей, позбавлених батьківського піклування, та тимчасово перебували в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Сестрички були влаштовані під опіку рідної бабусі, яка бажає створити для них родинний затишок та подарувати дітям свою любов і турботу.