Прес-центр2 жовтня 2020, 19:10

Пожежі на Старобільщині локалізовані

Старобільська районна державна адміністрація повідомляє, що на території Старобільського району протягом останнього тижня виникла низка пожеж різних ступенів складності.

Зокрема, зафіксовано 8 маштабних осередків, якими було охоплено 58 га місцевості (трава, очерет, хвойні та листяні ліси), розташованих на територіях Чмирівської, Половинкинської, Шульгинської об’єднаних територіальних громад та Лиманської сільської ради.

З метою локалізації пожеж було задіяно 37 одиниць техніки, авіація ДСНС, особовий склад Старобільського РВ та ДПРЧ-6 ГУ ДСНС України в Луганській області, Старобільського ВП ГУНП в Луганській області, військовослужбовців, а також підприємства, установи та організації, приватні підприємці та небайдужі мешканці Старобільського району. За що від імені Старобільської районної державної адміністрації висловлюємо всім велику подяку за допомогу, порозуміння та підтримку!

Завдяки спільним та організованим діям органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості вдалося локалізувати всі осередки пожежі, не допустити людських жертв та пошкодження їх майна.  

На даний час ситуація знаходиться під контролем органів державної влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів і Старобільського РВ ГУ ДСНС в Луганській області. В той же час, у зв’язку з несприятливими погодними умовами всі знаходяться в режимі підвищеної готовності.

Причини та умови виникнення пожеж на території Старобільського району вивчаються правоохоронними органами в рамках кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 270 Кримінального кодексу України.

Старобільською районною державною адміністрацією, з метою недопущення погіршення ситуації  орієнтовані керівники органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, а також правоохоронні органи.