Прес-центр21 жовтня 2019, 14:10

«Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні»

За ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міністерства соціальної політики за фінансової підтримки уряду Канади з 1 грудня 2014 року по теперішній час в Луганській області реалізується проект «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні», метою якого є посилення спроможності органів державної влади у сфері протидії торгівлі людьми. Проект впроваджується РПСОЦ «Жінки Донбасу» у партнерстві з Департаментом соціального захисту населення в  Луганської області.

Луганська область приєдналась до відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми який відзначався 18 жовтня.

У Старобільському районі була проведена широкомасштабна  інформаційна компанія щодо протидії торгівлі людьми.

Відділом сім’ї, молоді та спорту та районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді були організовані та проведені інформаційні заходи в школах та вищих навчальних закладах району. Під час яких учні та студенти були ознайомлені з небезпечними наслідками та шляхами потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.  

Також з метою підвищення обізнаності всіх верств населення щодо роз’яснення ситуації торгівлі людьми та можливостей отримання постраждалими допомоги була проведена  вулична акція під час якої було розповсюджено інформаційні листівки, а фахівці із соціальної роботи відвідували сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах та знаходяться на обліку.

Отож,  торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації.  Протидія цьому ганебному явищу є основним завданням сьогодення.