Прес-центр8 квітня 2021, 10:04

Планують створити агрохаб

6 квітня в рамках робочої поїздки до Луганської області перший заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський відвідав Старобільщину.

Під час наради, яка відбулась за участю першого заступника Міністра  Ростислава Замлинського, голови Луганської облдержадміністрації Сергія Гайдая, голови Старобільської райдержадміністрації Віталія Кононова, голови районної ради Романа Решетняка, Старобільського міського голови Яни Літвінової обговорили питання будівництва на території Старобільської територіальної громади агрологістичного центру.

Про це в рамках реалізації проєкту «3В»: «Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження» укладено Меморандум між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Старобільською міською радою. Ростислав Замлинський під час наради вручив Яні Літвіновій підписаний вищезазначений Меморандум.

Проєктом «3В» передбачено залучення інвестицій для відновлення сільського господарства через реалізацію окремих сільськогосподарських субпроєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків воєнних дій для агропромислової галузі на території Луганської області, підконтрольній Уряду України. Профінансує проєкт Міжнародний банк реконструкції та розвитку.

Учасники наради оглянули  потенційні земельні ділянки під будівництво сільськогосподарського логістичного хабу та лабораторії.