Прес-центр25 вересня 2017, 18:09

Підготовка області до опалювального періоду виходить на фінішну пряму

Сьогодні, 25 вересня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян у режимі відео-конференції провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017–2018 років та сталого проходження опалювального сезону.

На початку засідання Вадим Данієлян наголосив на тому, що підготовка Луганщини до опалювального сезону знаходиться на особистому контролі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

У заході також взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов, перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Луганській області Микола Горохов, керівники комунальних підприємств та представники паливно-енергетичної галузі регіону.

За словами заступника голови облдержадміністрації, з 3619 об’єктів житлового фонду Луганської області готові 3601 (99,5%), з 369 котелень – 344 (93,5%), відремонтовано 108,98 км з 119,69 км водопровідно-каналізаційної мережі (91,05%), заготовлено 17,80 тис. тонн посипочного матеріалу та реагентів з 25,68 тис. тонн(69,30%).

На сьогодні важливим залишається питання підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу до зими, зокрема ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», рівень готовності якого нижче ніж планові показники.

Заслухавши доповіді керівництва міст та районів області, заступник голови облдержадміністрації дав доручення підприємствам енергетики та тепло- і водопостачання області налагодити оперативне реагування у разі аварійних ситуацій.