Прес-центр31 липня 2019, 07:07

ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ

Відповідно Постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019р. № 616, в Старобільському районі створено районну комісію з питань формування пропозицій, визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

30 липня 2019 року відбулось її перше засідання, на яке були запрошені голови виконкомів Старобільської міської та сільських рад.

Заступником голови районної державної адміністрації, головою районної комісії Оленою Григоренко було зазначено актуальність та важливість роботи, яка направлена на забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов та отримання житла або грошової компенсації на його придбання.

Учасниками комісії було зазначено, що відповідно Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проекті, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого вищевказаною Постановою Кабінету Міністрів України, кошти субвенції також можуть спрямовуватись на розвиток дитячих будинків сімейного типу та будівництво малих групових будинків органами місцевого самоврядування.