Прес-центр17 липня 2018, 16:07

Патронат над дитиною

   В Старобільському районі продовжується пошук сімей у патронатні вихователі.

   Патронат - нова форма сімейного виховання  якою передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання батьками складних життєвих обставин та/або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

   Термін перебування у сім’ї патронатного вихователя визначається потребами дитини та залежить від складності життєвих обставин, які спричинили влаштування дитини, але не має перевищувати 3 місяці. В окремих випадках його може бути продовжено до 6 місяців.

   Патронатний вихователь отримує винагороду за надані послуги. Соціальна допомога виплачується у розмірі двох прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку за кожен місяць її перебування.

   Запрошуємо усі небайдужі родини до співпраці, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки. Про більш детальну інформацію  Ви зможете дізнатися, звернувшись до Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Старобільськ,  вул. Центральна, 35, каб. 49 (IV поверх), тел. 2 – 44 – 09.

   Ми чекаємо на Вас!!!