Прес-центр27 червня 2017, 14:06

ПАМЯТКА сільськогосподарському товаровиробнику для отримання часткової (20%-ї) компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

     Для отримання часткової компенсації сільськогосподарському товаровиробникові необхідно:

    Ознайомитись із Переліком техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, який сформований комісією Мінекономрозвитку та розміщений на офіційному сайті Мінекономрозвитку (http://www.me.gov.ua/Tags/DocumentsByTag?lang=uk-UA&tag=DerzhavnaPolitik...) та Мінагрополітики (http://minagro.gov.ua/uk/ministry?tid_hierachy=1287).

     Визначитись із необхідною технікою та обладнанням.
Відкрити рахунок в одному із державних банків (Ощадбанк, Укрексімбанк, Приватбанк, Укргазбанк), через який здійснити оплату за техніку та/або обладнання.
Подати до державного банку заявку для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, форма якої затверджена наказом Мінагрополітики від 18.04.2017№228 та зареєстрований в Мін’юсті 15 травня 2017 року за №614/30482, а також підтвердні документи щодо придбання техніки та обладнання, а саме:

  • копію платіжного доручення;
  • акт приймання-передачі техніки та обладнання;
  • свідоцтво про державну реєстрацію техніки (якщо техніка підлягає обов’язковій державній реєстрації).

 

Довідково:

1. Мінагрополітики у межах обсягу відкритих асигнувань на підставі інформації державних банків спрямовує їх кошти, які в одноденний строк перераховують їх на поточні рахунки сільськогосподарській товаровиробників.

Відповідно до помісячного розпису, доведеного Мінфіном, фінансування програми передбачено на IV квартал поточного року.

2. Компенсація не надається сільгосптоваровиробникам, стосовно яких порушено справу про банкрутство та/або яких визнано банкрутами, та/або які перебувають на стадії ліквідації, а також тим, що мають прострочену більше ніж шість місяців заборгованість перед державним бюджетом, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, що підтверджується відповідними органами ДФС. У разі встановлення контролюючими органами факту незаконного утримання бюджетних коштів такі кошти протягом місяця повертаються до державного бюджету.

3. Техніка та обладнання, придбані з частковою компенсацією вартості, протягом трьох років не підлягають відчуженню та використовуються за призначенням. У разі відчуження такої техніки та обладнання сільськогосподарський товаровиробник повертає отримані бюджетні кошти і позбавляється протягом трьох років права на отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання.