Прес-центр20 жовтня 2018, 19:10

Осінь у Старгороді

20 жовтня 2018 року на центральній площі м. Старобільськ відбулося мистецько-туристичне свято «Осінь у Старгороді» за мотивами творів І. Ільфа та Є. Петрова, в рамках свята було організовано три локації:

  • об 11:00 відбулась театралізована вистава «Вхід О. Бендера до Старгорода з боку Чмаровки», село Чмирівка;
  • о 12.00 було проведено майстер-клас з театрального мистецтва «У пошуках 12-го стільця» та пленер з образотворчого мистецтва на пл. Гоголя м.Старобільськ. Також, відбувся «Парад Остапів», який розпочав свій марш від пл. Гоголя до Центральної площі міста. У параді взяли участь представники Чмирівської ОТГ, учні загальноосвітніх та початкових шкіл міста, студенти навчальних закладів м. Старобільськ;
  • о 13.00 відбулось урочисте відкриття на Центральній площі міста та святковий концерт.

З привітальним словом до мешканців району звернулася заступник голови Старобільської райдержадміністрації Олена Григоренко.

На святі були присутні не лише мешканці Старобільського району, а й представники інших районів та міст, зокрема свято відвідали почесні гості – представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації - заступник начальника відділу залучення інвестицій та туризму Алфімова Світлана Анатоліївна та головний спеціаліст відділу Горбатенко Оксана Сергіївна.

Мешканці району та гості міста мали змогу насолодитися  святковим концертом, традиційними стравами, взяти участь у шаховому турнірі «Е2-Е4», майстер-класах, пленерах, туристичних екскурсіях. Окрім цього, була організована фотозона за участю самого Остапа Бендера, виставки за жанрами: карикатура, живопис, фіто композиція, ігровий майданчик «Ігроман-великий комбінатор».