Прес-центр4 лютого 2020, 17:02

Об’єднані громади Луганщини повинні стати по-справжньому спроможними, – Сергій Гайдай

Також під час прес-конференції Сергій Гайдай торкнувся питань реформи децентралізації та можливості введення військово-цивільних адміністрацій у Сєвєродонецьку та Лисичанську.

Зокрема, вчора голова облдержадміністрації взяв участь у консультаціях зі створення перспективних планів формування громад регіонів, у тому числі Луганської області, які відбулися у Міністерстві розвитку громад та територій України.

«Проєкт перспективного плану формування ОТГ Луганщини у міністерстві погоджено. Головна мета для мене, щоб громади стали по-справжньому спроможними. Тобто, при формуванні плану ми спиралися на економічну складову та соціальну впевненість жителів територій», – зазначив Сергій Гайдай.

Відповідаючи на запитання журналістів, очільник області підтвердив, що лист стосовно введення військово-цивільних адміністрацій у Сєвєродонецьку та Лисичанську він направив до Ради національної безпеки і оборони України.

«Певні люди в цих містах роками тримаються за владу і майже нічого не роблять для розвитку населених пунктів. Можна запитати у пересічного сєвєродончанина, чи задоволений він роботою місцевої влади? Відповідь, упевнений, відповідь буде «Ні». Кожного дня місцеві жителі прохають мене ввести ВЦА – цей безлад набрид їм», – наголосив Сергій Гайдай.

Він вважає, що військово-цивільна адміністрація, якщо буде запроваджена, повинна працювати лише до місцевих виборів, проведення яких заплановано на осінь цього року.

Стосовно кандидатур він повідомив, що це повинні бути люди зі значним позитивним досвідом роботи в містах.