Прес-центр5 травня 2021, 10:05

Новопсковським міжрайвідділом ГУ ДСНС налагоджено співпрацю з громадами, лісомисливськими господарствами та населенням

Щовесни, з настанням сухої погоди, зростає ризик виникнення пожеж внаслідок самовільного спалювання рослинності. Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги, ліси, присадибні території. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви      .

 

На виконання Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області в пожежонебезпечний період 2021 року, затвердженого розпорядженням Регіональної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 17 березня 2021 року № 3, на території Новопсковської та Білолуцької територіальних громад проводяться спільні дії представників Новопсковського міськрайвідділу  ГУ ДСНС України у Луганській області, відділу поліції, органів місцевого самоврядування, лісомисливських господарств за основним напрямками:

 

- забезпечення постійного моніторингу за станом пожежної безпеки;

- уточнення планів дій стосовно протипожежного захисту природних екосистем, а також проведення роботи з запобігання пожеж шляхом безумовного виконання правил пожежної безпеки;

- обмеження у пожежонебезпечний період відвідування громадянами лісів, лісопаркових зон та в’їзду до лісових масивів під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2021 року.

 

Так, організовано спільне патрулювання рейдовими групами Новопсковського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області, відділу №1 Старобільського РУП ГУНП України у Луганській області, Старобільським ЛМГ пожежонебезпечних лісових масивів і місць масового відпочинку громадян на територіях Новопсковської та Білолуцької територіальних громад. Селищними головами, відповідальними особами проводиться додаткова ревізія території смуг відчуження вздовж автомобільних доріг стосовно їх протипожежного облаштування та приведення їх у належний стан. Організовано ліквідацію звалищ сміття, побутових і виробничих відходів у лісах, лісозахисних смугах і на територіях, прилеглих до них. Вжиті заходи спільно з головами селищних рад та відділу №1 Старобільського РУП ГУНП України у Луганській області України щодо недопущення вивезення побутового сміття та його звалювання на територіях лісових масивів. Проведено підготовку пожежної і спеціальної техніки, обладнання та інвентарю до гасіння пожеж.

 

 В квітні 2021 року за порушення правил благоустрою притягнуто до відповідальності  жительку с. Риб’янцево за статтею 152 КУпАП, яка палила суху рослинність.