Прес-центр30 вересня 2019, 09:09

Неповнолітньою підозрюваною прийнято участь у пілотному проекті «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину»

Місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у Старобільському районному суді у відношенні неповнолітньої мешканки  району за ч.2 ст. 15 ч.1 ст. 185 КК України – закінчений замах на таємне викрадення чужого майна.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 15-річна дівчина у квітні 2019 року, перебуваючи в одному із магазинів м. Старобільська, вчинила замах на викрадення чужого майна, а саме жіночого одягу на суму понад 400 грн.

На стадії досудового розслідування неповнолітня підозрювана успішно прийняла участь у пілотному проекті «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», впроваджений Міністерством юстиції України, Генеральною прокуратурою України на базі системи надання безоплатної правової допомоги за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГО «Платформа прав людини».

За наслідками судового розгляду, суд визнав за можливим звільнити неповнолітню від кримінальної відповідальності на підставі ст.48 КК України.

                                                              Старобільська місцева прокуратура